BOMBĂ în FOTBAL. DNA anchetează un presupus blat al lui DINAMO

| 17 feb, 13:14

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, după declarațiile apărute în ProSport care indică aranjamentul meciului.  Cazul a intrat şi în atenţia UEFA.

În prima parte a lunii ianuarie, ProSport a demarat o anchetă jurnalistică sub numele ”Dosarul Dinamo-Lazio”, având la bază informaţii în exclusivitate despre partida decisivă pentru calificarea în grupele Champions League din sezonul 2007-2008. 

După ce în tur scorul fusese 1-1, partida decisivă a fost pierdută de Dinamo, la Bucureşti, cu 1-3, în condiţii care indică aranjamentul meciului, potrivit declaraţiilor obţinute de ProSport.

“Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o murătură, l-au antrenat apoi bine şi a ieşit din el un jucător bun”, a dezvăluit pentru ProSport Vladimir Cohn, fost acţionar la Dinamo.

La doar două săptămâni după apariţia articolului, pe 27 ianuarie 2015, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, în urma solicitării ProSport. De altfel, DNA a şi trimis redacţiei publicaţiei sportive un răspuns oficial prin care informează înregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate în materialul ProSport.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ