Amendă usturătoare pentru Dinamo după meciul cu Steaua

| 04 mai, 12:51

Jandarmeria Capitalei a anunțat, luni, că a amendat clubul FC Dinamo București cu 40.000 de lei pentru neregulile de la meciul FC Dinamo București - FC Steaua București de duminică seara.

"Pentru că nu a respectat obligațiile prevăzute de lege, nu a luat măsurile necesare pentru interzicerea introducerii și folosirii în arena sportivă a materialelor pirotehnice de către suporterii participanți la evenimentul sportiv și nu a asigurat un sistem funcțional de contorizare a accesului spectatorilor, clubul F.C. DINAMO București a fost sancționat cu amendă în valoare totală de 40.000 de lei în conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. b și alin. 1, lit. ț din Legea 4/2008", a informat, luni, printr-un comunicat, Jandarmeria Capitalei.

De asemenea, "pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acțiune aprobat de Unitatea de Jandarmi", firma de securitate a fost amendată cu 1.000 de lei, iar trei agenți de securitate au fost sancționați contravențional cu 500 de lei fiecare.

Totodată, nouă suporteri au fost conduși la secția de poliție pentru întocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, faptă pentru care riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Citeşte şi: 'Eternul derby': Dinamo - Steaua 1-3 în Liga I

Jandarmeria Capitalei mai precizează că analizează imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea și altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice.

Sursa citată arată că, înainte de începerea partidei, în Peluza Nord a stadionului, "suporterii dinamoviști au aprins materiale pirotehnice și au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la amânarea începerii meciului".

"La începerea celei de-a doua reprize, suporterii dinamoviști din Peluza Nord a stadionului au aprins și au aruncat cu materiale pirotehnice spre terenul de joc, iar arbitrul a întrerupt partida. După transmiterea apelurilor la calm de la stația de amplificare a stadionului, la aproximativ 20 de minute de la începerea celei de-a doua reprize, partida a fost reluată", mai relevă comunicatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ