Brassai (UDMR): Suntem revoltați de atitudinea xenofobă a PDL-istului Pașcan

| 14 iun, 2013

Preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a declarat că membrii organizaţiei sunt revoltaţi şi consternaţi de "atitudinea naţionalistă şi xenofobă" a senatorului PDL Marius Paşcan, care a solicitat demisia inspectorului şcolar judeţean Mureş, întrucât persoane din cadrul ISJ au transmis liceelor o serie de diplome bilingve, fără însemnele naţionale, pentru a fi acordate elevilor cu merite deosebite.

"În legătură cu diplomele de merit, aşa cum spune şeful domnului senator Marius Paşcan, edilul de Târgu Mureş, primarul Dorin Florea, vremea isteriilor a trecut. Asta spun şi eu: vremea isteriilor a trecut în Târgu Mureş şi suntem revoltaţi şi consternaţi de atitudinea  naţionalistă şi xenofobă pe care o are senatorul Marius Paşcan. Ţin să clarific faptul că până acum toate instituţiile de învăţământ şi-au procurat singure diplomele, deoarece nu e de competenţa Inspectoratului Şcolar emiterea de diplome. Noi nu am făcut nimic altceva decât ne-am conformat cu cererea venită din partea diriginţilor de clasă şi directorilor adjuncţi ai şcolilor, noi i-am ajutat şi am unificat diplomele pentru elevii maghiari. Doar atât am făcut. Este foarte important de spus că aceste diplome sunt fiecare bilingve", a susţinut Brassai.

Reacţia liderului UDMR Mureş a venit după ce vicepreşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Marius Paşcan, a declarat că Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a încălcat Legea Educaţiei prin distribuirea în şcoli a unor diplome bilingve pentru absolvenţii de liceu, fără însemnele Ministerului Educaţiei.

Preşedintele UDMR Mureş susţine că faptul că cele peste 1.000 de diplome bilingve tipărite de formaţiune şi distribuite şcolilor prin intermediul unui inspector general adjunct, "arată respect faţă de majoritate şi normalitate". 

"Chiar credeţi că e nevoie de crearea tensiunilor interetnice în Târgu Mureş? Asta este întrebarea noastră. Avem senzaţia că pentru conducerea PDL contează toţi târgumureşenii, după declaraţii. Acum ce trebuie să înţelegem, că locuitorii maghiari ai oraşului sunt cetăţeni de rangul doi?", a subliniat Brassai Zsombor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a postat pe site un comunicat de presă prin care aduce la cunoştinţă faptul că diplomele distribuite în şcoli nu au fost concepute şi elaborate de instituţie şi că "ISJ Mureş nu este responsabil de distribuirea acestora în unităţile de învăţământ din judeţ, drept dovadă o reprezintă lipsa însemnelor statului român şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş".

"De asemenea, menţionăm faptul că aceste diplome nu au aparţinut niciodată instituţiei noastre, drept urmare se interzice conducerii unităţilor de învăţământ folosirea şi aplicarea sigiliului pe acest format de diplome. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş are propriile sale modele diplome prin care elevii noştri au fost premiaţi pentru performanţele obţinute de-a lungul anilor", se arată în documentul semnat de inspectorul şcolar general, Ştefan Someşan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ