BRD: bonusuri pentru directori de patru ori mai mici decât în 2012

| 17 apr, 2013

Nivelul bonusurilor pentru administratorii și directorii BRD, propus spre aprobarea AGA pentru 2013, este de 9 milioane de lei, de patru ori mai mic decât cele din 2012.

Consiliul de Administrație al BRD - Groupe Société Générale propune, în ședința Adunării Generale a Acționarilor din 18 aprilie, stabilirea nivelului primelor acordate administratorilor și directorilor instituțiie. Limita supusă aprobării este de 9 milioane de lei, potrivit convocatorului postat pe siteul instituției.

Bonusurile plătite anul trecut au totalizat 34,695 milioane lei la nivelul grupului şi o valoare similară la nivelul băncii, adică de ptru ori mai mult decât nivelul propus pentru 2013. În 2012, pierderile BRD au fost de 331 milioane lei.

Consiliul de Administraţie propune, pe de altă parte, menţinerea, şi în 2013, la 1.500 de euro, sumă brută echivalent în lei, a salariului membrilor neexecutivi ai Consiliului.

În aceeași ședință va fi propusă modificarea Actului Constitutiv al băncii, prin care „să fie eliminată funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie”, arată documentele postate de BRD pe pagina sa de internet. Postul de vicepreşedinte al BRD a fost deţinut de Claudiu Cercel, reţinut de DIICOT în noiembrie 2012, împreună cu un grup de alte 16 persoane învinuite de o fraudă bancară de 22 de milioane de euro.

Consiliul va propune, de asemenea alegerea francezului Jean-Luc André Joseph Parer în funcţia de administrator al BRD - Groupe Société Générale, pentru un mandat de patru ani, sub condiţia obţineriii aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale a României. Postul a devenit vacant în urma decesului lui Bogdan Baltazar.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ