Bucureştenii vor avea la dispoziţie încă 1.000 de noi locuri de parcare în centrul Capitalei

| 02 iul, 2014

Municipalitatea intenţionează să creeze peste 1.000 de noi locuri de parcare în centrul Capitalei prin construirea parcărilor Edgar Quinet, Colţea şi Tonitza, potrivit directorului Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.

"În centrul Bucureştiului avem undeva la 6.400 de locuri de parcare subterane, off-street şi on-street. Vom ajunge la aproape 8.000 de locuri după ce vom face şi aceste trei parcări', a declarat Bogdan Hreapcă miercuri, la parcarea subterană de la Intercontinental aflată în reabilitare.

Potrivit Municipalităţii, parcarea subterană Edgar Quinet va avea 370 de locuri, iar parcările off-street Colţea şi Tonitza 420, respectiv 360 de locuri. Cele trei parcări vor fi edificate în parteneriat public-privat.

Parcarea subterană Edgar Quinet va fi conectată pietonal cu cea de la Intercontinental. Lucrările vor începe după terminarea reabilitării parcării de la Intercontinental.

Pentru parcările Colţea şi Tonitza există plan urbanistic zonal, urmând ca în cel mai scurt timp cele două proiecte să fie supuse aprobării CGMB şi ulterior licitate. În ceea ce priveşte parcarea subterană din zonele Walter Mărăcineanu, Dorobanţi şi Charles de Gaulle, acestea vor fi relicitate în august.

În cazul parcării subterane de la Gara de Nord şi Sala Palatului se lucrează la studiile de fezabilitate, urmând ca acestea să fie supuse aprobării CGMB.

'Ideea este de rezolvare a centrului de aglomeraţie. Sunt două dimensiuni, prima este de a avea parcările subterane la fel cum se întâmplă şi în capitalele de largă respiraţie democratică. Al doilea aspect ţine de păstrarea unei discipline a automobiliştilor (...) ne adresăm dispariţiei din zona centrală a maşinilor lăsate aiurea pe stradă. Dispar şi parcangii', a declarat edilul general Sorin Oprescu.

Referitor la parcarea de la Intercontinental, Marius Sperchez, care se ocupă de managementul acestui proiect, a spus că renovarea va fi gata în jurul lunii octombrie şi că se va continua cu realizarea unei intrări pe zona Nicolae Bălcescu dinspre Piaţa Unirii spre Piaţa Romană şi a unei ieşiri în bulevardul Carol.

'S-a renovat în primul rând partea de S-1. Într-o săptămână, o săptămână jumătate vom trece la partea de S-2. În jurul lunii octombrie renovarea va fi gata. Lucrările au costat doar pe partea de construcţie-proiectare undeva la 3 milioane de euro', a adăugat Sperchez.

Realizată în 1969, parcarea de 1.000 de locuri era utilizată în mare parte ca garaj pentru maşinile instituţiilor statului şi mai puţin drept parcare publică.

Tag-uri: bucuresti, parcari
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ