Bucurie mare pentru elevii români. De astăzi vor intra în vacanţa de vară

| 20 iun, 2014

Cei mai mulţi elevi intră, vineri, în vacanţa de vară, până în 15 septembrie, când revin la cursuri pentru anul şcolar 2014 - 2015, alţii au de susţinut examene, de bacalureat sau evaluare naţională, sau corigenţe.

Pentru elevii care care nu au promovat anul şcolar 2013 - 2014, perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă au fost stabilite între 6 august şi 5 septembrie în funcţie de ciclul de învăţământ.

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor susţine corigenţa în perioada l8 - 20 august. Cei care promovează se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere.

Elevii care sunt în clasa a XII-a, anul de completare în învăţământul special, stagii de pregătire practică şi învăţământ profesional susţin corigenţa între 6 şi 7 august. Elevii din clasele terminale de liceu are au promovat corigenţa se pot înscrie, în 8 august, la sesiunea de bacalaureat august-septembrie.

Cei din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, în alte clase decât cele terminale, şi din şcolile postliceale şi de maiştri dau corigenţa în perioada 1 - 5 septembrie.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământul special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunile de corigenţe stabilite pentru respectivele clase (6 - 7 august şi 18 - 20 august) se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1 - 5 septembrie.

Potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), anul şcolar 2014 - 2015 va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cea de vară, fiind structurat, ca şi acesta, pe două semestre.

Semestrul I va avea cursuri în perioade curpinse între 15 septembrie (luni) şi 30 ianuarie. În perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile vor fi reluate în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie pe 19 iunie.

Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015 - 2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Conform aceluiaşi proiect de calendar, săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Calendarul examenelor/evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competenţelor profesionale/a competenţelor, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ