Elevii și preșcolarii intră în vacanța de vară

| 19 iun, 08:49

Elevii și preșcolarii intră de vineri în vacanța de vară. Elevii vor intra în vacanţa de vară până în 15 septembrie.

Elevii și preșcolarii intră de vineri în vacanța de vară, potrivit calendarului aprobat de MECȘ. Anul şcolar 2014-2015 a început pe data de 15 septembrie 2014 şi se încheie vineri, 19 iunie 2015, când elevii vor intra în vacanţă de vară.

Absolvenții claselor a VIII-a, care au intrat cu o săptămână mai devreme în vacanță, vor susține prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, pe 22 iunie.
Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie.
Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie.
Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.
Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).
Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.
Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.
Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.
Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.
În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ