Bugetul Administrației Prezidențiale, aprobat de Comisiile de buget-finanţe. Cu cât este mai mare faţă de 2015

| 12 dec, 10:25

Comisiile reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat au adoptat, sâmbătă, în unanimitate, bugetul Administrației Prezidențiale pentru anul viitor în forma propusă, adică mai mare cu 39,22% față de cel de anul acesta, transmite Agerpres.

La dezbateri, consilierul de stat în cadrul Administrației Prezidențiale George Vladimir Duhan a explicat că suma propusă este suficientă bunei funcționări a instituției.

"Cu privire la proiectul de buget pentru anul 2016, este stabilit în limitele date de Ministerul de Finanțe și este întocmit cu necesitățile bunei funcționări a instituției și administrării complexului Cotroceni", a spus Duhan.

El a precizat, la solicitarea deputatului PSD Vasile Popeangă, că la fundamentarea acestui buget s-a ținut cont de toate actele normative în vigoare și de OUG privind majorarea salariilor personalului pe anul viitor.

Duhan a explicat și că cei 2.000 de lei pentru hrana animalelor sunt destinați pentru peștii din lacurile artificiale din Complexul Cotroceni.

"Complexul Cotroceni are un sistem de udat ornamental — un pârâu și patru lacuri, care conțin pești. Hrana respectivă este destinată peștilor din lacurile artificiale ale Complexului Cotroceni. (...) Este vorba de administrarea patrimoniului pe care îl avem acolo, nu este vorba de animale ascunse sau aduse în timpul unui mandat sau altul", a afirmat consilierul de stat.

La solicitarea deputatului PSD Emil Niță, reprezentantul Administrației Prezidențiale a precizat că bugetul pentru deplasările externe a scăzut, deoarece anul acesta banii prevăzuți au fost suficienți până la rectificarea bugetară.

Bugetul propus pentru anul 2016 pentru Administrația Prezidențială este de 56.309.000 lei, în creștere față de cel de anul trecut, potrivit proiectului de buget pe anul viitor publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Banii vor fi asigurați de la bugetul de stat 99% și 1% din venituri proprii.

La capitolul bunuri și servicii, propunerea pentru 2016 în cazul bugetului Administrației Prezidențiale este de 19.000.000 de lei, mai puțin cu 10,92% față de anul trecut.

Totodată, propunerea de buget pentru anul viitor pentru Administrația Prezidențială prevede la capitolul deplasări interne suma de 300.000 de lei, iar pentru deplasările în străinătate — 8.000.000 lei.

Fondul președintelui este de 170.000 de lei, la fel ca anul acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ