Bugetul ÎCCJ pe 2016, aprobat de comisiile parlamentare de buget-finanțe fără amendamente

| 12 dec, 17:48

Comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat, sâmbătă, fără amendamente, bugetul pentru anul 2016 alocat Înaltei Curți de Casație și Justiție, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului legii bugetului de stat pe 2016, bugetul Înaltei Curți de Casație și Justiție este de 93.138.000 lei, în creștere cu 1,79% față de execuția preliminată pe 2015 care a fost de 91.499.000 lei.

"În privința bugetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, el nu a suferit modificări substanțiale, față de modalitatea în care el a fost construit pe anul 2015. Fundamentarea pe buget a avut în vedere în principal realizările pe anul 2014, execuția preliminată pe 2015 și, nu în ultimul rând, cadrul legislativ actual, care reglementează activitatea instanței supreme și care a impus adaptarea bugetului instanței supreme în raport cu aceste modificări legislative intervenite încă din anul 2013, odată cu intrarea în vigoare a Codului civil, a Codului de procedură civilă și, ulterior, la 1 februarie 2014, a Codului penal și a Codului de procedură penală. Spre deosebire de anul anterior, pot să vă spun că nu am formulat niciun amendament, având în vedere că toate solicitările instanței supreme, extrem de echilibrate, au fost doar pentru asigurarea desfășurării activității cât de cât în condiții de normalitate", le-a spus parlamentarilor Livia Stanciu, președintele ÎCCJ.

Răspunzând unei întrebări, Livia Stanciu a declarat că, la capitolul cheltuieli de personal, se prevede în 2016 o ușoară diminuare de 1,85%, deoarece, pe parcursul anului 2015, mai mulți judecători de la instanța supremă s-au pensionat, iar până la finalul anului viitor sunt preconizate și alte pensionări.

De asemenea, Livia Stanciu a explicat că această scădere a cheltuielilor de personal este generată și de faptul că în anii anteriori au fost plătite titluri executorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 06:24
Florin Sava
Castiguri suplimentare
Cum poti face bani pe internet!
Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ