Burleanu: Mircea Lucescu ar fi venit gratis la naţională

| 27 oct, 2014

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că Mircea Lucescu şi-a dorit "extrem de mult" să revină în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, precizând că, dacă ar fi avut acceptul clubului Şahtior, ar fi venit fără să fie retribuit.

"În niciun moment al discuţiilor cu domnul Lucescu nu s-a pus problema financiară, banii pe care ar fi trebuit să vină. Punctul de vedere al domniei sale a fost că vine gratis la echipa naţională şi că vine din interes naţional, animat de ceea înseamnă prima reprezentativă şi proiectul în faţa căruia ne aflăm. Dumnealui şi-a dorit extrem de mult să vină la echipa naţională, conducerea clubului Şahtior nu a agreat acest lucru. Şi ştiţi foarte bine episodul din 2010 când domnului Lucescu i s-a lansat invitaţia de a prelua naţionala Ucrainei", a spus oficialul FRF, conform Mediafax.

Citeşte şi:  Prima declaraţie a noului antrenor al naţionalei, Anghel Iordănescu

El a menţionat că varianta Mircea Lucescu a fost susţinută inclusiv de directorul tehnic Anghel Iordănescu, cel care a preluat în cele din urmă funcţia de selecţioner. "Am fost la Kiev pentru a discuta cu domnul Mircea Lucescu şi cu reprezentanţii clubului Şahtior, pentru ca această întâlnire să aibă loc cu cât mai redusă atenţie media. Inclusiv domnul Anghel Iordănescu a susţinut varianta reprezentată de domnul Mircea Lucescu. Nu am vrut să ne pripim şi de aceea am cântărit foarte bine toate aceste decizii pe care le-am luat. Ne-am dorit foarte mult să avem această posibilitate, inclusiv dumnealui (n.r. - Mircea Lucescu) şi-a dorit să aibă posibilitatea să revină în fotbalul românesc, o funcţie pe care o merita pe deplin şi să vină şi să susţină tot acest proiect naţional în faţa căruia să ne aflăm, fiindcă nu vorbim doar de un staf al primei reprezentative, vorbim de un staf care va fi implicat în tot ceea ce înseamnă proiectul naţional în care FRF este implicată", a adăugat Burleanu.

Preşedintele a precizat că "variantele ideale" pentru înlocuirea lui Victor Piţurcă au fost de la început Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu. "Încă de la începutul perioadei în care fostul selecţioner a dat semne că ar vrea să plece, am fost pregătiţi şi am lucrat cu variante posibile. Am luat în calcul toate variantele disponibile. Am beneficiat în toată această perioadă de timp de atenta şi permanenta consultare pe care am avut-o cu comisia tehnică şi cu domnul Anghel Iordănescu, astfel încât am gândit de la început acest format. O echipă pe care aş putea să o numesc performantă, completă şi unită. În acest moment, la echipa naţională au fost două variante ideale cu care am lucrat: Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu, personalităţi care se încadrau în profilul selecţionerului pe care FRF îl căuta", a menţionat oficialul federaţiei.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Dorel
Munca la domiciliu
Oferta de munca extrem de serioasa! Câştigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câştige cel puţin 300 de dolari lunar, cu o munca uşoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteţi textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ