CAB: Dragoş Băsescu rămâne sub control judiciar pe cauţiune

| 07 noi, 09:37

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, rămâne sub control judiciar pe cauţiune în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, decizia fiind definitivă.

Potrivit soluţiei pronunţate, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), instanţa a admis contestaţia formulată de DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care, marţi, a respins cererea procurorilor de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune dispusă prin ordonanţa din data de 17.06.2015 a aceluiaşi parchet faţă de inculpatul Dragoş Băsescu, revocând măsura preventivă. 

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune impus inculpatului Băsescu Dragoş prin ordonanţa din data de 17.06.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune impus inculpatului Băsescu Dragoş prin ordonanţa din data de 17.06.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie până la următoarea verificare. În temeiul art. 242 C.p.p. respinge, ca nefondată, cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Băsescu Dragoş", se arată în decizia CAB. 

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. 

Potrivit DNA, în 13 martie 2014, "Dragoş Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. - Sandu Staicu), denunţător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea şi încă 500.000 euro atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia". 

"În sprijinul acestor pretenţii, Dragoş Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni (...). Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională", susţin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ