UPDATE. Călin Popescu Tăriceanu, dat afară din ședința PNL

| 26 mai, 2014

Călin Popescu Tăriceanu a fost dat afară din şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, după ce conducerea partidului i-a contestat calitatea de membru PNL.

UPDATE. Călin Popescu-Tăriceanu a părăsit, luni, şedinţa Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal, anunță Agerpres.

El a explicat că, în cadrul şedinţei, la propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea sa de membru PNL, Delegaţia Permanentă a decis că nu poate participa la reuniunea conducerii partidului.

'Unul dintre colegii mei a contestat calitatea de membru al PNL, domnul Orban, şi a cerut preşedintelui Antonescu să supună la vot acest lucru, cu toate că nu Delegaţia Permanentă a partidului stabileşte calitatea de membru a cuiva, ci statutul. S-a supus la vot. Cu o majoritate s-a votat propunerea făcută de domnul Orban, aşa încât am părăsit şedinţa. Lucrurile acestea mi se par cu totul şi cu totul dintr-un film ireal', a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, PNL, în loc să facă o analiză a votului şi să 'decodifice' mesajul dat de electorat, 'continuă să ia decizii extrem de importante' precum aderarea la PPE sau viitoare alianţe cu partide de pe scena politică românească.

'Astăzi PNL în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul pe care electoratul l-a dat cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultat, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui. Cum ar fi: trecerea de la Grupul liberal din Parlamentul European în Grupul Popularilor Europeni, opţiuni privind viitoarele alianţe politice sau interzicerea unor alianţe politice cu partide de pe scena românească. Conducerea întreagă este practic o conducere demisionară, care nu mai are legitimitate, este nefiresc ca aceste decizii să fie luate în discuţie şi eventual şi aprobate', a susţinut Tăriceanu.

El a precizat că nu recunoaşte 'legitimitatea unor astfel de decizii' precum cele luate luni de PNL.

'Eu contest legitimitatea unor astfel de decizii care angajează PNL pe termen mediu şi lung şi aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, ultimii ani, actuala conducere a PNL reprezentantă de domnul Antonescu nu face decât să ia în continuare decizie greşită după decizie greşită, se înscrie pe aceeaşi linie, dovedeşte că nu a învăţat nicio lecţie din rezultatul alegerilor. Se merge în acelaşi stil dictatorial şi sigur că consecinţele probabil că din păcate se vor agrava. (...) Nu în acest fel se conduce un partid', a mai declarat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ