Călin Popescu Tăriceanu: La ruperea USL niciun primar din PNL nu a fost întrebat ce vrea să facă

| 28 aug, 2014

Preşedintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi, referindu-se la OUG adoptată de Guvern privind aleşii locali, că niciun primar din PNL nu a fost întrebat, la ruperea USL, din ce partid vrea să facă parte.

'La ruperea USL niciun primar din PNL nu a fost întrebat ce vrea să facă, dacă e bine, optează sau nu. Eu cred că cei care au fost primari liberali pe lista USL trebuie, în mod normal, să poată să opteze ce vor să fie în continuare. (...) Ordonanţa dată astăzi pune în acord legislaţia cu realitatea politică. La alegerile din 2012, 70% din aleşii locali au participat pe listele USL, structură care astăzi nu mai există. Prin urmare, noi îi obligăm pe primari să rămână cu o etichetă care nu mai corespunde niciunei realităţii', a spus Tăriceanu.

El a precizat că cel mai corect ar fi fost ca după ruperea USL să fie provocate alegeri parlamentare.

'Cel mai corect ar fi fost următorul lucru. Cred că ar fi trebuit luată o decizie foarte serioasă şi dramatică după desfiinţarea USL. Ar fi trebuit provocate alegeri parlamentare, pentru că şi parlamentarii au fost aleşi pe listele USL, şi alegeri locale. Acest lucru în condiţii normale nu poate fi justificat, să provocăm alegeri anticipate pentru acest lucru', a explicat preşedintele PLR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ