Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu ambasadorul rus

| 27 mar, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul rus, Oleg Malghinov, care i-a transmis că Rusia nu doreşte o intervenţie militară în Crimeea, rămânând, totodată, deschisă dialogului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Senat.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind importanţa relaţiei bilaterale româno-ruse, în ansamblu. În acest context, preşedintele Senatului a arătat că, în ultima perioadă, au existat teme în care poziţiile celor două părţi nu au coincis şi a exprimat "profunda îngrijorare referitoare la evoluţia situaţiei din apropierea graniţelor României, situaţie care ar putea avea ecou şi la noi în ţară", precizează sursa citată.

Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să reitereze "îngrijorarea profundă" pentru o posibilă intervenţie armată a Federaţiei Ruse, precizând că o astfel de decizie este "total inacceptabilă".

La rândul său, ambasadorul Oleg Sergheevici Malginov a asigurat că Federaţia Rusă nu doreşte o intervenţie armată în Crimeea şi rămâne deschisă dialogului, potrivit comunicatului transmis de Senat.

Diplomatul rus a recunoscut că situaţia actuală este "tensionată", dar a explicat că aceasta trebuie evaluată în contextul situaţiei globale din Europa după anii 1990, când Rusia nu a fost acceptată la masa negocierilor pentru extinderea Uniunii Europene sau a Alianţei Nord-Atlantice spre Est, menţionează sursa citată.

Referindu-se la situaţia din Ucraina, Oleg Malginov a apreciat că, din punctul de vedere al Federaţiei Ruse, actualii conducători ai Ucrainei "nu au legitimitate constituţională", iar anumite slogane ale opoziţiei ucrainieine "sunt considerate a avea caracter naţionalist şi fascist". În ceea ce priveşte minoritatea rusă din Ucraina, ambasadorul a subliniat că Moscovo consideră că a avut loc "o integrare şi nicidecum despre o decuplare", se mai arată în comunicat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

50 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mar, 2014
Missboboc
Unii par sa "vada" lucurile din alt unghi.
28 mar, 2014
Alin
Daca as fi in locul domnului Tariceanu nu as avea tupeul nici macar sa ma las vazut in piata...politica.
Acest fariseu liberal face jocurile PSD-ului, uitand cu nerusinare valorile pe care obisnuia sa le protejeze la randu-i.
Jenant.
28 mar, 2014
vlad
!!!
Tariceanu aduce critici la adresa PNL dar ca PSD este un partid-stat si ca incearca sa controleze institutiile statului,nu zice nimic.E si normal sa nu zica,doar a plecat ca un las din PNL.Romanii vor arata ca s-au saturat de ei,iar la europarlamentare si prezidentiale vor vota PNL.
28 mar, 2014
Ghinet Iulian
Fara valoare!
Acest specimen de om nu are valoare nu merita sa-l sustinem si nici atat sa ne pierdem timpul cu un astfel de om deoarece cu siguranta nu ne vrea binele.
28 mar, 2014
unguru
Penibil ,un om ca Tariceanu cu greutatea lui sa paraseasca PNLul si sa se ijoseacsca la PSDisti,trist si foarte dezamagit de acest om.Ma asteptam sa il sustina pe Crin pentru o Romanie libera ,curata! Nu sa se puna "capra" pentru Victoras,a devenit un om fara credibilitate. Un fost presedinte liberal poate sa tradeze in aceasta maniera este de neconceput ca acest dezertor a fost liderul PNL.Tariceanu face aceste declaratii si a demisionat din PNL deoarece vrea sa candideze la presidintia Romaniei, ioar singurul candidat viabil din partea liberalilor este doar Crin.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ