Camera Deputatilor: Proiectul legii dării în plată intră în dezbateri pe articole marţea viitoare la Comisia juridică

| 31 mar, 21:09

Proiectul legii dării în plată va intra în dezbatere pe articole marţea viitoare la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi cel mai probabil miercuri se va da raportul, a anunţat preşedintele comisiei Bogdan Ciucă, la finalul dezbaterilor generale pe această iniţiativă legislativă.

Potrivit lui Bogdan Ciucă, din dezbaterile generale de joi a reieşit că este nevoie de anumite clarificări în ce priveşte plafonul până la care se pot aplica prevederile legii şi excluderea sau nu a programului "Prima casă". 

"Cred că ar trebui să ne concentrăm pe câteva teme. Prima ar fi viziunea de ansamblu - legea are caracter social sau discutăm de riscul contractual beneficiu-pierdere care există dintr-un contract pe care două sau mai multe părţi îl încheie la un moment dat. Caracter social sau pur şi simplu stabilim nişte principii care sunt guvernate de înţelegerea dintre părţi şi, evident, de răspunderea pe care şi-o asumă în raport cu beneficiul. Trebuie să stabilim, de asemenea, natura obiectului, dacă ne referim doar la case, doar la imobile ce reprezintă locuinţă, trebuie să ne referim la retroactivitate şi aici aş ridica o problemă: retroactivitatea în raport de ce, de semnarea contractului sau ne referim din punct de vedere al momentului în care se aplică chiar şi în contractele vechi", a spus Ciucă. 

Parlamentarii din comisie pot să depună până marţi amendamente care să clarifice toate aceste chestiuni. 

Prezent la dezbatere, iniţiatorul proiectului, deputatul PNL Daniel Zamfir, a afirmat că programul "Prima casă" ar trebui păstrat în lege. 

"Dacă mai contează şi părerea mea, eu cred că şi cei din programul 'Prima casă' trebuie să beneficieze de această lege, pentru că ce nu i s-a spus deloc beneficiarului contractului 'Prima casă' este că el, pe lângă faptul că va da în plată casa, va fi urmărit de către ANAF pe datoria pe care o are, pe care statul o plăteşte băncii în contul lui, deci va fi şi fără casă şi urmărit de ANAF", a spus Zamfir.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ