Campania pentru turul doi al alegerilor a început vineri şi se încheie pe 15 noiembrie

| 07 noi, 2014

Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început vineri, după publicarea deciziei CCR de confirmare a rezultatelor primului tur în Monitorul Oficial, şi se va încheia pe 15 noiembrie, ora 7,00.

Cei doi candidaţi validaţi de Curtea Constituţională, Victor Ponta (Alianţa PSD-UNPR-PC) şi Klaus Iohannis (ACL), vor avea la dispoziţie şapte zile pentru a convinge electoratul.

Potrivit calendarului alegerilor, Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanţii serviciilor publice de radio şi televiziune şi cu participarea candidaţilor, stabilesc până cel târziu la data de 8 noiembrie orarul pentru campania electorală şi repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaţilor la serviciile publice de radio şi televiziune. 

Biroul Electoral Central, până cel mai târziu la data de 9 noiembrie, va comunica ordinea de înscriere a candidaţilor şi a semnelor electorale ale acestora în buletinul de vot Regiei Autonome Monitorul Oficial şi CCR.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se vor depune în ziua de 15 noiembrie, între orele 18,00-20,00.

Secţiile de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, la ora 7,00, şi se vor închide la ora 21,00. 

Conform legii pentru alegerea preşedintelui României, este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ