CAMPANIILE ELECTORALE vor fi finanţate de la bugetul de stat

| 24 feb, 17:55

Campaniile electorale vor fi finanţate de la bugetul de stat, au decis marţi, în unanimitate, parlamentarii din Comisia pentru cod electoral, transmite Agerpres.

 

Senatorii şi deputaţii au votat şi pentru limitarea cheltuielilor făcute în campaniile electorale.

Ambele prevederi au fost susţinute de preşedintele comisiei, social-democratul Valeriu Zgonea, de vicepreşedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu, şi de deputatul UDMR Marton Arpad.

Potrivit lui Zgonea, PSD susţine transpunerea în legislaţia naţională a recomandărilor grupului GRECO privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Deputatul PNL Mihai Voicu a propus limitarea cheltuielilor de campanie electorală atât ca sumă, cât şi în ceea ce priveşte categoriile de cheltuieli, concomitent cu finanţarea de la bugetul de stat a acestor campanii.

"Finanţarea să se facă nediscriminatoriu", a spus Voicu.

El a adăugat că a identificat acele categorii de cheltuieli care se justifică: cheltuielile date de mass-media, cele date de identitatea partidului, cheltuielile care ţin de materiale tipărite, cele legate de campanii online, cu cercetări sociologice - se pot face sondaje de opinie, cheltuieli strict tehnice legate de organizarea de evenimente.

"Toate cheltuielile din campanie vor fi fiscalizate, nu se vor face deconturi fără acte în regulă", a subliniat Voicu.

Voicu a propus introducerea de sancţiuni pentru depăşirea de plafoane, cum ar fi confiscarea sumei, amenzi.

În completare, Valeriu Zgonea s-a arătat de acord cu plafoanele reduse de cheltuieli.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ