Când apare în cinematografele din România filmul "Aferim!"

| 18 feb, 13:26

"Aferim!", filmul lui Radu Jude care a câştigat Ursul de Argint pentru Regie la Festivalul de Film de la Berlin, rulează în cinematografele din România din 13 martie.

Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film. Premiera românească „Aferim!” a fost reprogramată o săptămână mai târziu decât data stabilită inițial, decizia fiind luată „din dorința de a fi prezenți cu filmul în cât mai multe cinematografe din țară și de a organiza spectacole de gală în prezența echipei în marile orașe”, a explicat Ilinca Belciu, coordonator distribuție „Aferim!”, pentru Agerpres.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!” este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX.

Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob țigan fugar (Cuzin Toma).

Regizorul Radu Jude îşi pregăteşte deja noul film, care se va numi „Inimi cicatrizate” şi este o adaptare după romanul scriitorului român Max Blecher.

Citeşte şi: "Aferim!", noua capodoperă a cinematografiei româneşti? Filmul lui Radu Jude, elogiat în presa internaţională

Tag-uri: aferim, Radu Jude
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ