Cannes 2014: "Trece şi prin perete", de Radu Jude - menţiune specială VIDEO

| 24 mai, 2014

Regizorul Radu Jude a primit, vineri seara, o mentiune speciala pentru scurtmetrajul "Trece si prin perete/ It Can Pass Through the Wall", in sectiunea Quinzaine des Realisateurs a Festivalului International de Film de la Cannes 2014.

Aflata la a 46-a editie, Quinzaine des Realisateurs este o sectiune speciala din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietatii de expresie din cinematografia mondiala, informeaza screendaily.com.

De-a lungul timpului, in sectiunea Quinzane des Realisateurs au fost prezenti regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc si Jean-Pierre Dardenne.

Scurtmetrajul "Trece si prin perete" este o adaptare libera dupa povestirea "In magazie", de A. P. Cehov si este o productie 100% independenta realizata de Micro Film in coproductie cu Mitra Film si Cinelabs Romania.

Scenariul filmului "Trece si prin perete" poarta semnatura lui Radu Jude, imaginea a fost realizata de Marius Panduru, Catalin Cristutiu s-a ocupat de montaj, in timp ce sound design-ul este semnat de Dana Bunescu, scenografia, de Adi Cristea, iar costumele, de Maria Pitea.

Din distributie fac parte Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaste din multipremiatul lungmetraj "Toata lumea din familia noastra", Ion Arcudeanu, Marcel Horobet, Gabriel Spahiu si Alecu Jude. Producatorii scurtmetrajului sunt Radu Jude si Ada Solomon.



Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor castigatoare a numeroase premii "Lampa cu caciula" si "Alexandra". Lungmetrajul de debut, "Cea mai fericita fata din lume", a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

De asemenea, in sectiunea Quinzaine des Realisateurs, primul lungmetraj al regizorului Thomas Cailley, "Love At First Fight/ Les Combattants", a primit, vineri seara, trei premii.

Tot vineri, intr-o ceremonie anterioara, lungmetrajul "Love at first fight" a fost recompensat cu premiul criticii internationale - FIPRESCI pentru un film dintr-o sectiune paralela competitiei oficiale.

Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai si se va incheia duminica. Juriul competitiei oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandeza Jane Campion, singura femeie care a castigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul"). Gala de premiere a Festivalului de Film de la Cannes 2014 va avea loc sambata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ