Când vor fi aplicate majorările salariale pentru rezidenţi şi profesori

| 06 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, în judeţul Alba, că aplicarea acordării burselor pentru medicii rezidenţi, a măririi salariilor profesorilor debutanţi şi salariului minim, precum şi alte măsuri prevăzute în Legea bugetului de stat depind de momentul când aceasta va fi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, transmite Agerpres.

'Asta depinde doar de preşedinte. Vreau să spun că sunt bucuros pe jumătate. L-am rugat pe preşedinte să promulge ambele legi, şi Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale. Am înţeles aseară că a declarat că va promulga bugetul asigurărilor sociale. Asta înseamnă că măcar pensiile putem să le dăm mărite de la 1 ianuarie şi rămân celelalte lucruri, adică salariile pentru medicii rezidenţi şi pentru profesori, salariul minim, subvenţiile pentru agricultură. Acelea rămân pentru când după ce votează din nou Parlamentul legea bugetului, după aceea o va promulga preşedintele', a declarat primul-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că va promulga bugetul asigurărilor sociale în aceeaşi zi în care îl va primi, pentru că nu are ce să-i reproşeze, adăugând că, din acest punct de vedere, premierul 'poate să stea liniştit', dar că bugetul de stat îl poate 'consulta' până pe 29 decembrie.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ar fi o variantă în care pensiile ar putea fi majorate, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu nu ar promulga legea bugetului pe 2014, şi anume ca şeful statului să promulge doar bugetul asigurărilor sociale. Ponta l-a acuzat pe preşedinte că minte atunci când spune că pensiile şi salariile pot fi majorate şi în condiţiile în care nu este adoptat bugetul, afirmând că fără o bază legală acest lucru nu este posibil.

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat în repetate rânduri că, dacă Executivul nu va găsi soluţii pentru a renunţa la creşterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în forma actuală, existând posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constituţională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ