Candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, anunţat în iunie. Kelemen: Trebuie să facem şi alte calcule

| 14 ian, 2014

UDMR va decide la începutul lunii iunie, după alegerile europarlamentare, dacă va nominaliza un candidat pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a adăugat că este bine ca organizaţia să aibă un candidat la acest scrutin.

El a precizat că până în acest moment în UDMR nu s-a discutat dacă în 2014 Uniunea va avea candidat propriu la prezidenţiale, fiind "prematur" să se ia o decizie în acest moment.

"Vom discuta abia după alegerile europarlamentare - asta am propus eu - şi vom lua o decizie, cel mai probabil, la începutul lunii iunie. Este bine să avem un candidat, dar, cum ştim că din păcate nici în 2014 nu vom da noi un preşedinte, trebuie să facem şi alte calcule, dacă e benefică sau nu o astfel de candidatură, dar înainte de începutul lunii iunie nu vom lua o decizie. Există şi posibilitatea să nu avem, deşi, aşa cum ştiu eu, foarte multe argumente au fost şi sunt să avem un candidat şi în 2014", a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a afirmat că anul 2014 este unul "atipic" din perspectiva scrutinului pentru alegerea preşedintelui.

"Din 1996, nu am avut vreun an cu alegeri prezidenţiale în care să nu se ştie la începutul anului cine sunt candidaţii cei mai importanţi. În afară de Crin Antonescu, mare lucru nu ştim în acest moment, dar şi acolo există permanent semne de întrebare, dacă va fi din partea USL sau din partea PNL", a adăugat Kelemen.

Preşedintele UDMR a precizat că, din anul 1996, Uniunea a avut candidat la toate alegerile prezidenţiale. "Ştim ce înseamnă să ai un candidat, să ai un proiect pentru toată România", a conchis el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ