CANICULA se extinde treptat la nivelul întregii țări

| 09 aug, 11:52

Administrația Națională de Meteorologie extinde Codul Galben de caniculă la 23 de județe și municipiul București, în aceste zone temperaturile urmând să urce, luni, până la 36 - 37 de grade.

Totodată, marți și miercuri Codul Galben de caniculă urmează să fie valabil pentru întreaga țară, potrivit unei avertizări emise duminică de ANM.

De asemenea, județele Satu Mare, Bihor și Arad rămân sub Cod Portocaliu de Caniculă și în următoarele trei zile.

Meteorologii precizează că, în cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul și nord-vestul țării, dar se va extinde și în regiunile estice și, local, în cele sudice. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei și vestul Transilvaniei se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade și izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Județele care intră luni sub Cod Galben de caniculă și disconfort termic sunt Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani și municipiul București.

De asemenea, marți și miercuri, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade și izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie și podiș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ