Capi ai poliţiei din Prahova, duşi la DNA UPDATE

| 17 aug, 11:31

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, a fost adus, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești. Alături de el au mai ajuns la DNA adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi şeful structurii judeţene pentru combaterea crimei organizate.

UPDATE. Șeful Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, ar fi primit bani în mod repetat pentru inițierea unor anchete împotriva unor lucrători din Poliție implicați în soluționarea unui dosar de evaziune fiscală, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, din anul 2011 și până în prezent Ispas a efectuat, în mod repetat, operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește și în prezent, constând în administrarea și coordonarea efectivă a activităților derulate de o firmă la care acționar unic și administrator figurează fiul său, Mihai Constantin Ispas.

Astfel, Constantin Ispas ar fi primit, în mod repetat, de la două persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atribuțiilor de serviciu, să inițieze și să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de Poliție implicați în soluționarea unui dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, având ca obiect săvârșirea de către cei doi a infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, în vara anului 2012, în calitate de șef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate că urmează să aibă o percheziție domiciliară dispusă într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Totodată, în perioada 2010-2014, Ispas, folosindu-și influența asupra unor funcționari cu atribuții de control din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești — Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova și Gărzii Naționale de Mediu — Comisariatul Județean Prahova, a intervenit pentru protejarea activității comerciale prezumtiv ilicite derulate de administratorul unor firme, încasând periodic diverse sume de bani, prin intermediul unor societăți controlate de fratele său, Ion Ispas, și fiul său, Mihai Constantin Ispas, menționează sursele citate.

Pentru a da o aparentă legalitate plăților, au fost înregistrate în evidențele contabile documente reprezentând operațiuni comerciale fictive privind prestarea unor servicii între părți, acte de comerț care în realitate nu au avut loc.

De asemenea, șeful SJA Prahova este acuzat că, în calitate de șef al SJA Prahova, ar fi pretins și primit câte 10.000 euro, în două tranșe, de la un denunțător, căruia i-a cerut și să dea un ajutor financiar unei societăți controlată de un apropiat al său, constând în acordarea unui împrumut de 200.000 lei și încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil proprietatea denunțătorului, pentru care prețul de 400.000 euro nu a fost achitat în realitate de apropiatul său.

Conform surselor citate, în schimbul acestor pretenții Ispas s-a angajat să îl determine pe ofițerul coordonator din cadrul BCCO Ploiești, comisarul șef Saghel Emanuel, să instrumenteze dosarul penal înregistrat la DIICOT Ploiești, având ca obiect activitatea desfășurată de societatea denunțătorului, astfel încât să se creeze o situație favorabilă celui cercetat în cauza penală respectivă.

Totodată, în perioada anilor 2010 — 2013, Constantin Ispas l-ar fi determinat, în mod repetat, pe administratorul unei firme să creeze avantaje materiale societății comerciale administrată de o persoană din cercul său relațional, iar în schimbul acestor intervenții, șeful SAJ Prahova a primit diverse foloase materiale, între care sume de bani, libertatea de alimentare a autoturismului său cu motorina din parcul auto al firmei controlate de apropiatul său, sau achitarea costurilor unui concediu pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, susțin sursele citate.

Şi adjunctul Poliţiei Prahova, Adrian Rădulescu, este acuzat de corupţie. Aceleaşi surse judiciare au declarat că Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă după ce acesta ar fi obținut o serie de denunțuri sub presiunea unor amenințări.

Conform surselor citate, Adrian Rădulescu, în calitate de ofițer în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Ploiești, în prezent adjunct al IJP Prahova, și Constantin Ispas, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, au folosit amenințări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunțuri la adresa unor ofițeri de poliție de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Denunțurile obținute prin amenințările celor doi s-au materializat în constituirea a două dosare penale înregistrate la DNA — Structura Centrală, în cadrul cărora ofițerii DGA Ploiești au fost delegați să efectueze cercetări.

 

UPDATE. Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, a fost adus luni dimineață, la sediul DNA Ploiești, unde va fi audiat într-o cauză care îi vizează și pe șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, Constantin Ispas, și adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu.

La intrarea în sediul DNA, Saghel a spus că a fost ridicat de la serviciu.

Întrebat dacă s-au scurs informații din anumite dosare sau dacă a ajutat infractori să scape de dosarele deschise pe numele lor, Saghel a răspuns 'niciodată'.

Acțiunea DNA Ploiești se derulează cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

 

Constantin Ispas, Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, a ajuns la DNA flancat de lucrători de la trupele speciale.

Surse judiciare citate de Agerpres au spus că Ispas este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.

Potrivit RomâniaTV, procurorii îl acuză pe Ispas că şi-a folosit influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova, şi a acţionat pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membrii ai cercului său relaţional.

La intrarea în sediul DNA, Ispas a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a ajutat infractori să scape de dosare penale.

Tot luni dimineaţă a fost adus la DNA şi şeful adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu.

 

Tag-uri: DNA, politia prahova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 10:53
elena
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ