Andrey Bogdanov, directorul Petrotel Lukoil Ploiești, poate pleca la Moscova (decizie instanţă)

| 17 aug, 16:04

Andrey Bogdanov, director general al Petrotel Lukoil Ploiești şi totodată cetățean rus, trimis în judecată sub control judiciar pentru mai multe fapte penale, va putea să se deplaseze în Rusia pentru o perioadă de aproximativ o săptămână. Decizia instanței nu este însă definitivă.

Magistrații Tribunalului Prahova au admis, luni, cererea formulată de Andrey Bogdanov privind modificarea temporară a limitelor controlului judiciar. Inculpatul va putea astfel să se deplaseze pe teritoriul Federației Ruse, la Moscova, în perioada 27 august—1 septembrie inclusiv, potrivit portalului instanțelor de judecată, citat de Agerpres.

Decizia instanței de fond poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Citeşte şi: Rechizitoriu - Petrotel Lukoil își transfera profitul altor societăți pentru a nu plăti impozite statului român

Andrey Bogdanov a fost trimis în judecată la data de 3 august alături de alte cinci persoane fizice și două persoane juridice, respectiv SC Petrotel Lukoil Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești care vizează mai multe infracțiuni, între care spălare de bani și folosirea cu rea credință a creditului societății.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este de peste 7,5 miliarde lei, echivalent a aproape 1,8 miliarde euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui număr de 176.840.629 acțiuni la o valoare de 2,5 lei/acțiune, în valoare totală de 442.101.572,5 lei, a primelor de emisiune deținute de Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acționar majoritar în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, în valoare totală de 1.880.931.388 lei, asupra conturilor deținute de Petrotel Lukoil Ploiești la RBS Bank Olanda, precum și a sumelor ce se vor vira ulterior, până la concurența sumei 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

Măsuri asigurătorii au fost instituite și asupra conturilor deținute de terțul acționar majoritar al Petrotel Lukoil Ploiești, Europe Holdings Bvatrium Olanda, la City Bank Londra, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 10:52
elena
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ