Șeful DGA Prahova a ajuns la spital, luni noaptea, după ce a fost reținut de DNA

| 18 aug, 14:40

Șeful Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, a fost transportat, luni noapte, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești după ce a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupție, acesta rămânând peste noapte la unitatea sanitară sub pază, au declarat surse judiciare.

Conform surselor citate, Ispas a fost dus inițial la Câmpina, în arestul preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, el fiind consultat de medicul centrului de reținere care, după efectuarea evaluării, a dispus ca inculpatul să fie supus unor investigații suplimentare.

În acest context, Constantin Ispas a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru investigații medicale, el petrecându-și noaptea la spital, sub pază, au precizat sursele citate.

În cursul dimineții, șeful SJA a fost preluat de la unitatea sanitară pentru a participa la perchezițiile pe care procurorii DNA Ploiești le efectuează la biroul acestuia.

De asemenea, percheziții ale procurorilor anticorupție au loc și la biroul ofițerului de poliție judiciară Emanuel Saghel, care este șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, dar și la domiciliul adjunctului șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu, au precizat surse judiciare.

Cei trei au fost reținuți luni noapte după aproximativ 12 ore de audieri într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupție.

Astfel, Ispas a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

De asemenea, Emanuel Saghel a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Cei trei inculpați vor fi prezentați, marți, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ