Percheziţii DNA la birourile şefului DGA Prahova, al adjunctului IPJ şi al ofiţerului BCCO

| 18 aug, 08:57

Procurorii DNA Ploieşti percheziţionează, marţi dimineaţă, birourile şefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi pe cel al ofiţerului BCCO Emilian Saghel, reţinuţi luni seară într-un dosar de corupţie, au declarat surse judiciare.

Birourile celor trei au fost sigilate luni, după ce aceştia au fost ridicaţi şi duşi la audieri, la DNA Ploieşti.

Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, care deţine această funcţie de mai mulţi ani, are biroul în sediul Poliţiei Municipale Ploieşti, în timp ce Rădulescu şi Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

În cursul zilei de marţi, cei doi comisari şi ofiţerul BCCO vor fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA.

Ulterior, cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Prahova de la Câmpina.

Adrian Rădulescu, în calitate de ofițer în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Ploiești, în prezent adjunct al IJP Prahova, și Constantin Ispas, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, au folosit amenințări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunțuri la adresa unor ofițeri de poliție de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Emanuel Saghel este cercetat pentru șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită.

Conform surselor citate, în perioada anilor 2014 — 2015, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Ploiești, lucrând în baza delegărilor de competență dispuse de DIICOT Ploiești, Saghel l-a constrâns pe un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa.

Constantin Ispas, comisar şef de poliție şi şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor, cercetare abuzivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ