Judecătorii au respins contestaţia DNA: Mircea Băsescu rămâne sub control judiciar

| 18 aug, 10:53

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ca fiind nefondată contestaţia DNA împotriva deciziei Tribunalului ca Mircea Băsescu să rămână sub control judiciar cu posibilitatea de a pleca din judeţul Constanţa fără încuviinţarea instanţei, rămânând interdicţia cu privire la părăsirea teritoriului României, potrivit Agerpres.

 

Hotărârea instanţei este definitivă. Aceeaşi decizie a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Pe 12 august, Tribunalul Constanţa a hotărât că Mircea Băsescu poate părăsi judeţul Constanţa, cu obligaţia "să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată".

Pentru Marian Căpăţână judecătorii au dispus menţinerea controlului judiciar, înlocuind măsura prin care era obligat să nu plece din Bucureşti cu cea a obligării de a nu părăsi ţara decât cu acordul instanţei.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ