Capitala nu scapă de ninsori: când vor veni primii fulgi de zăpadă

| 22 ian, 2014

Vremea caldă din prima jumătate a lui ianuarie începe să fie istorie. În jurul ţării noastre se află  un front de aer rece, care va duce la scăderea temperaturilor şi apariţia precipitaţiilor sub formă de ninsoare în partea de sud a ţării, precum şi în Bucureşti.

Meteorologul România TV Viorica Dima a explicat că în aceste zile este în vigoare un cod roşu de căderi masive de zăpadă în Polonia, iar în Varşovia sunt aşteptate temperaturi de -22 de grade, în timp ce în Italia se află sub un cod portocaliu de ploi şi descărcări electrice.

"Spaţiul geografic al ţării noastre se află la răscrucea de vânturi şi astfel vremea va fi influenţată fie de o formaţiune, fie de alta. Dacă prevalează depresiunea mediteraneană vom avea parte de precipitaţii abundente, dacă prevalează câmpul de presiune atmosferică ridicată, cel anti-ciclon, dinspre jumătatea nord-estică a Europei vom avea parte de temperaturi foarte scăzute. De regulă, o astfel de configuraţie poate duce la ideea producerii fenomenului de viscol", a explicat meteorologul.

Când va ninge în Capitală


"În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe parcursul zilei de sâmbătă, dar şi în noaptea de sâmbătă spre duminică ne aşteptăm să ningă în partea de sud-est a ţării, chiar şi în zona Capitalei şi temperaturile vor scădea corespunzător", a mai declarat meteorologul România TV.

Tag-uri: ninsoare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ