Captură-record de cocaină ascunsă într-un container cu banane

| 05 iun, 2014

Agenţii vamali din Muntenegru au confiscat 250 kilograme de cocaină ascunsă într-un container cu banane, au anunţat joi autorităţile. Este vorba de cea mai mare captură de droguri din această ţară, relatează Reuters.

Vladan Jokovic, directorul Autorităţii vamale din Muntenegru, a afirmat că drogul are o valoare de aproximativ 12,5 milioane de euro (17 milioane de dolari) şi a fost capturat miercuri în portul Bar (sud), o rută binecunoscută de tranzit pentru narcoticele provenite din America de sud către Europa. 

Nava pe care a fost descoperită cocaina transporta banane din Ecuador spre Albania, învecinată cu Muntenegru. Muntenegrul, fostă republică iugoslavă cu o populaţie de aproximativ 680.000 persoane, se află pe ruta traficanţilor de droguri care caută acces pe pieţele lucrative din Europa de vest. 

'Cocaina a fost descoperită într-un compartiment special pe fundul unui container încărcat cu banane', a precizat Jokovic, adăugând că este cea mai mare captură de droguri din această ţară. 

Muntenegru, care poartă negocieri în vederea aderării la UE, se află sub presiunea Vestului pentru a adopta măsuri de combatere a contrabandei.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ