Casa din Argentina în care a copilărit Papa Francisc a devenit monument istoric

| 13 iun, 2014

Casa din Buenos Aires în care a locuit în copilărie şi adolescenţă Papa Francisc, primul latinoamerican care a ajuns Suveran Pontif, a fost declarată monument istoric, joi, de Parlamentul Oraşului Autonom Buenos Aires, potrivit unui comunicat al acestei instituţii.

Este un 'fapt semnificativ pentru istoria argentiniană', care se bazează pe 'relevanţa istorică şi culturală' a imobilul situat pe strada Membrillar 531 din cartierul Flores al capitalei argentiniene, au apreciat deputata Carmen Polledo şi deputatul M.C. Fernando de Andreis, autori ai proiectului de înscriere a clădirii pe lista monumentelor istorice.

De când Jorge Mario Bergoglio a devenit papă, casa din Strada Membrillar 531 constituie un punct de interes pentru turişti şi credincioşi catolici. Casa a fost inclusă de autorităţi într-circuit în care se pot cunoaşte principalele locuri prin care obişnuia să treacă Bergoglio.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ