Castelul Corvinilor este scos la vânzare pentru 5 dolari

| 05 aug, 2014

Juriştii Primăriei Hunedoara căreia îi aparţine Muzeul Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, caută o soluţie pentru a obliga o loterie din Canada să scoată dintr-o reclamă fotografia Castelului, cu o etichetă de 5 dolari agăţată pe un turn, care încearcă să convingă oamenii să cumpere biletele de loterie de 5 dolari canadieni.

'Imaginea castelului este folosită de o loterie într-o publicaţie din Ontario şi sugerează ca şi cum cu 5 dolari ai putea câştiga bani din care să-ţi poţi permite să-ţi cumperi un castel, un iaht, o vilă sau un elicopter. Căutăm soluţii pentru ca imaginea castelului să nu mai poată fi folosită în această campanie', a declarat marţi pentru AGERPRES administratorul Castelului Corvinilor, Dan Bera.

Potrivit acestuia, Castelul Corvinilor este înregistrat ca marcă la OSIM, inclusiv ca imagine. De asemenea, au fost înregistrate şi variantele numelui cum sunt 'Castelul Hunedoarei', 'Castelul Huniazilor' şi chiar varianta greşită 'Castelul Corvineştilor'.

Juriştii Primăriei Hunedoara caută acum o soluţie legală pentru ca simbolul municipiului şi unul dintre cele mai cunoscute monumente de artă gotică din România să nu mai poată fi folosit decât cu acordul autorităţilor în drept.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, poziţia ocupată fiind datorată voturilor primite din partea turiştilor care au vizitat acest monument istoric construit în perioada medievală.

Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, castelul este o construcţie impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulţi proprietari şi a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Potrivit datelor oficiale, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de 300.000 de turişti, plătitori de bilete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ