Cât câștigă PE ZI șeful Facebook, Mark Zuckerberg. Suma este colosală

| 24 oct, 2013

Cei mai bine plătiţi zece directori de companii din SUA au câştigat fiecare anul trecut pentru prima dată peste 100 de milioane de dolari, iar împreună 4,7 miliarde de dolari, jumătate din suma aceasta revenindu-i însă celui mai bine plătit CEO, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg.

Câştigurile totale ale şefului Facebook s-au situat la 2,27 miliarde de dolari, respectiv peste 6 milioane de dolari pe zi. Zuckerberg a avut un salariu de bază de doar 503.205 dolari, în timp ce marea parte a pachetului salarial enorm a provenit din exercitarea unei opţiuni pentru 60 de milioane de acţiuni Facebook la listarea companiei anul trecut.

Zuckerberg este urmat de Richard Kinder, şeful companiei energetice Kinder Morgan. Kinder a câştigat anul trecut 1,16 miliarde de dolari. Chiar dacă are un salariu simbolic de numai 1 dolar, Kinder a vândut acţiuni de peste 1,1 miliarde de dolari pe care le deţinea la companie.

Pe poziţia a treia se situează Mel Karmazin, directorul Sirius XM Radio, cu 255,3 milioane de dolari. Karmazin, un veteran printre şefii de companii de radio din SUA, a demisionat în decembrie şi a primit un bonus de 9,5 milioane de dolari, cel mai mare din rândul celor zece directori. Cea mai mare parte a pachetului salarial a fost asigurată de opţiunile de achiziţie de acţiuni la preţ preferenţial, care au contribuit cu 244 milioane de dolari la suma totală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ