Cât câştigă un angajat Ford România comparativ cu Ford Germania

| 08 oct, 2014

Din punct de vedere al calității muncii, un angajat de la Ford Craiova se ridică la același nivel cu unul de la Ford din Germania. Ceea ce îi diferențiază pe cei doi este nivelul salarizării: un salariat de la Craiova câştigă de 5 ori mai puţin decât unul de la Koln.

Dacă românul nu ar fi câștigat mai puțin decât neamțul, fabrica din Craiova nu ar fi fost atractivă pentru Ford, când a decis să vină în România, spune liderul sindicatului reprezentativ din cadrul companiei, Ovidiu Cioroianu, potrivit GDS.ro.

"Salariul unui muncitor în fabrica Ford din Germania pornește de la 2.200 de euro brut. Salariul unui muncitor de la Ford Craiova pleacă de la 400 de euro brut, să zicem", a precizat Cioroianu, președintele Sindicatului Ford Automobile din Craiova.

Dacă acestea sunt grilele de început ale salariilor, cei cu vechime mai mare și cu experiență semnificativă ajung să câștige salarii bune. Astfel, la nemți, salariul mediu brut ajunge până undeva în jurul a 3.200 de euro. În același timp, la muncitorii mai vechi de la Ford Craiova salariul mediu brut ajunge, în medie, la 2.800 de lei pe lună (630 euro).

Prin faptul că se ridică la același nivel al muncii prestate ca și alți muncitori ai Ford din Europa, liderul sindical de la Craiova consideră că fabrica din România reprezintă o „concurență serioasă" pentru alte uzine ale constructorului deschise pe bătrânul continent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ