Ford România va instrui gratuit tinerii şoferi

| 02 iun, 2014

Ford România lansează un program gratuit de instruire practică pentru tinerii şoferi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani - Ford Driving Skills for Life - care are drept scop dobândirea abilităţilor necesare conducerii în siguranţă a unui autoturism de către şoferii începători.

Astfel, în perioada 13-15 iunie a.c., Ford România organizează la Craiova evenimentul Ford Driving Skills for Life, la care tinerii se pot înscrie pentru a participa la un program de instruire premiat cu privire la aspecte precum dinamica vehiculului, dinamica roţilor şi conştientizarea situaţională, precizează Ford România.

În acelaşi timp, tinerii sunt învăţaţi cum să recunoască şi să evite pericolele, cum să judece viteza şi spaţiul sau cum să manevreze o maşină care pare ieşită de sub control. Tinerii vor fi supuşi şi unei testări a capacităţii atenţiei distributive şi vor fi identificate problemele legate de factorii de distragere a atenţiei în timpul conducerii.

Ford Driving Skills for Life face parte din activităţile Ford de responsabilizare socială (CSR) şi este oferit prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, în condiţiile în care tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt expuşi de două ori mai mult riscului de a muri dintr-un accident rutier decât şoferii experimentaţi din Uniunea Europeană.

Programul a demarat în urmă cu mai mulţi ani în Statele Unite, iar în Europa acesta a fost implementat pentru prima dată în 2013, însă doar în câteva ţări (Franţa, Spania, Italia, Germania, UK). Anul acesta, Ford Driving Skills for Life se extinde şi ajunge şi în România. Echipa de traineri este de la Napoca Rally Academy, condusă în acest proiect de Bogdan Marişca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ