Cât încasează lunar un parlamentar? Între 16.080 lei și 22.156 lei

| 10 feb, 09:25

Deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai, a făcut publice sumele pe care un parlamentar le încasează. Pe lângă indemnizaţie şi banii primiţi pentru funcţionarea cabinetului parlamentar, aleşii primesc, în funcţie de situaţie, şi diurnă pentru a participa la şedinţe, diurnă de deplasare, bani pentru locuinţă şi pentru combustibil.

Indemnizaţia unui senator sau deputat care are funcţie de conducere într-o comisie parlamentară este de 5.564 lei. Net. La aceasta încep să se adune alte sume, după cum arată deputatul Bulai, pe contul său de Facebook:

„Mai dispunem de următoarele sume:
4.600 RON, sumă forfetară pentru locuinţa în Bucureşti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu în Bucureşti)
1.400 RON, combustibil
- 476 RON, suma alocată pentru deplasări în circumscripţia electorală
616 RON, diurna pe ianuarie (se primeşte 160 RON pe zi de activitate în plen)
- 11.400 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentară (cabinet parlamentar, angajaţi, protocol, alte cheltuieli). Aceasta este suma brută din care se scad şi taxele angajatorului. Suma netă poate varia între 8.500 şi 9.500 RON. Această sumă este singura care nu se foloseşte în scop personal. Jumătate trebuie decontată pe bază de acte justificative, jumătate pe bază de declaraţie pe proprie răspundere”.

Deputatul USR spune că şi-a făcut publice veniturile în spritul transparenţei. „Într-o Românie unde deciziile se iau în miez de noapte şi pe ascuns, transparenţa este o valoare fundamentală în activitatea mea ca parlamentar”, argumentează Bulai.

Deputatul USR de Neamţ a fost agresat, zilele trecute, în timp ce-i filma pe parlamentarii puterii care au părăsit sala de plen în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis.

Tag-uri: parlament
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ