Cătălin Homor (CNADNR): „Comarnic-Braşov poate merge în paralel cu Piteşti-Sibiu, nu ar fi o problemă”

| 12 feb, 15:09

Șeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Cătălin Homor, a anunțat că, în anul 2021, odată cu finalizarea tronsonului Sibiu-Piteşti, vom avea Constanţa legată de frontiera de vest a ţării printr-o autostradă continuă.

„Mi-am propus să iau la pas fiecare şantier în parte. (...). Principalele problemă este autorizarea lucrărilor de construcţii, scoaterea terenurilor (pe care urmează să treacă autostrăzile) din circuitul agricol sau din circuitul forestier, modalitatea de concepere a proiectelor, se pleacă de la studiu, nu de la proiect, adică îi e favorabil constructorului, nu beneficiarului”, a explicat Homor, citat de Adevărul. Referitor la autostrada demolată, Șeful CNADNR explicat că poate să fie deschisă traficului în luna septembrie, dacă nu sunt contestaţii.

“Analizăm şi varianta de reparare cu forţe proprii, pe banii constructorului, pentru că acesta are depuse nişte garanţii pe care noi putem să le executăm. (…). Nu sunt genul să dau kilometri. Cei 90 anunţaţi este posibil să fie şi mai mulţi, dar şi mai puţini. (…). Proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov poate merge în paralel cu Piteşti-Sibiu, nu ar fi o problemă. Licitaţia pentru lotul 1, cum ştiţi, a fost anulată. Tot aşa şi la 3-4. La lotul 5 sunt 10 ofertanţi, sperăm să-i selectăm cât mai curând”, a declarat directorul general al CNADNR. Acesta a anunțat că de la 1 februarie au demarat lucrările pentru finalizarea porțiunii de autosradă Bucureşti-Moara Vlăsiei.

“Cu opt luni garanţie, ar putea fi funcţional în 18 luni. Va intra în Bucureşti pe la Mobexpert, acolo va fi descărcarea, cu un sens giratoriu mare. Proiectanţii au luat în calcul toate variantele, sunt sigur că aceasta este cea mai bună. Auosrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni este doar o linie pe hartă. Implementarea unui astfel de proiect durează, cum am spus, 6-8 ani”, a precizat Homor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 18:24
VashReabs
can doxycycline cause cramps
Jun 11, 2016 04 47PM edited Jun 14, 2016 06 53PM by gardengypsy doxycycline reviews In turn, the manufacturer of the generic version of the drug must explain how its generic drug can be marketed without infringing those patents

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ