Monica Macovei, ACUZATĂ că a vrut să arate cu degetul România

| 15 apr, 14:24

Audierile din Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European pe tema Mecanismului de Verificare și Cooperare (MCV) au fost scena unui nou conflict între europarlamentarii români. Cătălin Ivan (PSD) subliniază prezența slabă a europarlamentarilor din alte țări și lipsa implicării lor în dezbaterea referitoare la MCV. În opinia social-democratului, Monica Macovei a forțat o dezbatere care nu-și avea rostul în Comisia de Control Bugetar, doar ca să arate cu degetul spre România.

"A fost un eveniment ratat pentru că am discutat noi între noi, români cu români, despre România. Nu au existat intervenții din partea unor europarlamentari străini, chiar prezența lor a fost una foarte scăzută, nu știu dacă au fost 2 sau 3. Noi puteam avea dezbaterea asta și în țară", a declarat Cătălin Ivan, miercuri, pentru DC News.

"De notat prezența dnei (Catherine) Day și faptul că am putut să-i adresăm câteva întrebări legate de MCV. În rest, o dispută sterilă între PSD și PDL sau noul PNL, fără niciun punct pozitiv pentru România; poate doar un punct negativ, pentru că, încă o dată, am fost noi subiect de discuție în PE și corupția din România a fost din nou arătată cu degetul", a adăugat Ivan.

Raportorul audierii, Monica Macovei, care s-a pronunțat în favoarea menținerii MCV-ului pentru România, s-a contrat cu mai mulți europarlamentari români, dispută presărată cu atacuri politice.

"Nu știu ce raportor este (Monica Macovei - n.r). I-a fost pusă întrebarea asta: ce raport are?, și nu a știut să răspundă, n-a vrut să răspundă. MCV nu ține de Comisia de Control Bugetar, ține de Comisia de Libertăți Civile (LIBE). O astfel de dezbatere la Control Bugetar nu-i avea rostul, a fost forțată, organizată doar pentru Monica Macovei ca să mai arate cu degetul spre România. L-am văzut ca pe un eveniment de denigrare a României, odată în plus", ne-a mai declarat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD, membru supleant al Comisiei de Control Bugetar, a propus un mecanism similar MCV-ului, care să se aplice tuturor celor 28 de state membre UE și care să se concentreze pe "cooperare", mai mult decât pe "monitorizare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ