Monica Macovei, anunț despre noul partid

| 10 mai, 16:55

Monica Macovei a anunțat duminică, la Zalău, că înființarea partidului M10 se află în fază finală, actele pentru înregistrare urmând a fi depuse în această lună.

"În această lună (mai — n.r.) vom depune actele pentru înregistrarea partidului. Va fi un partid de centru dreapta, un partid pentru oameni, un partid antisistem (...). Antisistem înseamnă anti-clasă politică actuală, care ne fură de 25 de ani, toți împreună și un partid reformist în toate domeniile în care e nevoie, bazat pe oameni competenți, pe oameni onești, pe oameni integri. Am făcut așa un statul încât Comisia de integritate devine aproape cea mai importantă instituție din partid și analiză de competență a celor propuși în diverse funcții — în partid sau în funcții publice. (...) Adică un partid normal, un partid cum ai în țările în care nu se întâmplă ca în România, în care ești mândru de parlamentul tău, ești mândru de guvernul tău, ești mândru de primarul tău și așa mai departe", a declarat, într-o conferință de presă, Monica Macovei.

Europarlamentarul a criticat modificările legislației electorale, precizând că nu este normal ca un partid că poată fi înființat cu doar trei membri, dar să se mențină pragul electoral de cinci la sută. În opinia sa, ar trebui chiar renunțat la pragul electoral sau acesta să fie de maxim trei la sută.

Monica Macovei nu este de acord nici cu alegerea primarilor din primul tur, respectiv cu alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor, pentru că astfel, în opinia sa, aleșii ar avea o reprezentativitate scăzută și "baronii locali" vor rămâne în continuare în funcție. Europarlamentarul a pledat pentru menținerea a două tururi de scrutin la alegerile locale.

Citește și: Monica Macovei: Dacă nu ne plac CĂTUŞELE, putem folosi EŞARFE din mătase

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 18:50
liviuioan
--TUPEU MAXIM 247--
Manipulare la puterea 10 si favorizarea infractorului--NASULUI IN SUFLET--

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ