Monica Macovei, apel la Comisia Europeană: Nu opriţi MCV, nu e în interesul României şi Bulgariei

| 14 apr, 20:35

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut marți Comisiei Europene şi politicienilor români şi bulgari să nu încerce să oprească Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), pentru că  acest lucru nu este în folosul României şi Bulgariei.

"MCV este util şi nu poate fi oprit decât atunci când aceste schimbări şi aceste reforme - justiţie, anticorupţie, anti-crima organizată - sunt ireversibile, indiferent de cine vine la putere. De aceea, pentru politicienii care, fie pe faţă, fie pe ascuns prin diferite negocieri, încearcă să scape de MCV, eu le spun să se oprească, pentru că nici populaţia din România, nici populaţia din Bulgaria nu vor acest lucru. Ei vor pentru ei acasă să aibă o justiţie dreaptă şi egală pentru toţi, să se confişte banii furaţi de la ei şi politicienii sau alţii care comit infracţiuni să platească. Foarte simplu. Noi reprezentăm oamenii şi pe cetăţenii ţărilor noastre. Nu politicienii.

Prin urmare, aceasta este în continuare poziţia şi rugămintea mea către Comisie şi către politicienii din ambele ţări: să nu mai încerce să oprească Mecanismul de Cooperare şi Verificare, fiindcă nu este în folosul ţărilor noastre şi al progresului din ţările noastre", a subliniat Monica Macovei.

Citeşte şi:  Kovesi: Politicieni şi funcţionari acţionau concertat pentru fapte de corupţie. 48 de demnitari au fost trimişi în judecată

"Mecanismul de Cooperare şi Verificare a început să funcţioneze pentru România şi Bulgaria de la 1 ianuarie 2007, de când am intrat în Uniunea Europeană. Îl găsesc extrem de eficient şi cred că, dacă acest Mecanism nu exista, astăzi în România nu am mai avea Direcţia Naţională Anticorupţie, care este o instituţie de foarte mare succes, în sensul că: îşi face treaba, anchetează politicieni din toate partidele politice, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziţie, anchetează magistraţi, judecători, procurori, oameni din administraţia publică locală, centrală, până şi presedinţi de cluburi de fotbal, crima organizată legată de corupţie, spălare de bani, fraudă, evaziune, deci foarte multe infracţiuni care produc mari prejudicii în banii noştri. Şi, desigur, se pune problema recuperării, unde încă mai avem de lucru pentru că Ministerul de Finanţe nu excelează în recuperare", a declarat Monica Macovei în faţa Comisiei Europene.

Nu puteau face nici România, nici Bulgaria şi, în opinia mea, nici ţările care au intrat in 2004, aceste reforme în mod ireversibil. În alte state, ele au durat sute de ani. Şi atunci, dacă decizia politica a fost să intram în Uniunea Europeana şi am pornit pe drumul cel bun cu aceste reforme, mi se pare foarte firesc ca Uniunea Europeană, Comisia Europeană, să urmărească să ne îndeplinim promisiunile pe care le-am luat atunci când am intrat în Uniunea Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ