Reacţia Comisiei Europene după ce Guvernul a anunţat scăderea TVA-ului

| 08 apr, 13:19

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat, la capătul unei discuții cu premierul Ponta, că Bruxelles-ul este preocupat de planul Guvernului de a reduce pragurile la TVA și consideră că efectul fiscal va fi unul substanțial negativ.

I-am ridicat premierului o serie de preocupări în privinţa planului Guvernului de a promova noul Cod Fiscal, astfel încât să reducă substanţial nivelurile TVA, măsură care, potrivit estimărilor Comisiei, are un efect fiscal substanţial negativ. Această măsură nu corespunde recomandărilor generale ale Comisiei privind politicile fiscale, domeniu în care noi recomandăm să ridicăm povara impozitării de pe muncă, în special de pe forţa de muncă slab plătită, către alte baze de taxare care afectează în mai mică măsură creşterea economică şi, inclusiv, consumul", a spus vicepreşedintele CE, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți câ TVA va fi redusă de la 24% la 9%, din luna iunie, la toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice și la serbicii de alimentații publice.

În ianuarie 2016, Guvernul intenționează să reducă cota standard de TVA de la 24% la 20%.

Ponta a precizat că Guvernul s-a consultat în prealabil cu Banca Naţională, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ