Kovesi: Până la acest moment Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA

| 08 apr, 08:46

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat că premierul Victor Ponta nu are în prezent calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA.

Precizarea a fost făcută de șeful DNA într-un interviu pentru România Liberă, fiind întrebată de faptul că în cazul Dan Șova a fost vehiculat și numele premierului. "Până la acest moment nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA", a afirmat Kovesi.

Ea a menționat că Ponta nu are calitate nici în dosarul privind OUG prin care un vicepreședinte al ASF a fost înlăturat din funcție și în care ar fi trebuit anchetat și fostul ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu.

"Dosarul a fost finalizat prin trimiterea în judecată a lui Dan Rușanu, premierul nu are calitate în acest dosar. Cât despre domnul Chițoiu nu am primit aviz de începere a urmăririi penale din partea Parlamentului, motiv pentru care nu am putut să investigăm acea parte din dosar. Nu am putut să facem nicio investigație cu privire la acea infracțiune pentru care îl suspectam. Nu am putut să îi luăm nici măcar declarații. Acea parte a anchetei este închisă din cauza Parlamentului", a explicat șefa DNA.

Potrivit acesteia, Victor Ponta nu are nicio calitate nici în dosarul lui Adrian Duicu.

"Dosarul este finalizat prin trimiterea în judecată, se judecă la Curtea de Apel București. Nici în acest dosar, premierul Victor Ponta nu are nicio calitate. Din probele administrate în cauză nu a rezultat că ar fi avut vreo implicare în faptele comise de domnul Duicu. Aici noi vorbim de probe și de ce putem dovedi. Nu ne putem baza învinuirile pe prezumții sau percepții", a spus Kovesi.

Referitor la o eventuală implicare a premierului în dosarul votului în străinătate, șefa DNA a susținut că această cauză

este în lucru și că este una complexă.

"Dosarul se află în lucru, este un dosar complex, care vizează foarte multe persoane care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informații din străinătate și de aceea nu cred c-o să îl putem finaliza într-o lună, două. Pot să vă spun însă că se lucrează la el", a arătat Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 20:17
stefan
oferta
Dacă credeţi cu adevărat că sunteţi sortiţi să aveţi succes în viaţă, atunci, indiferent de ce se întâmplă, veţi continua să vă croiţi drumul spre atingerea scopurilor stabilite. Nimic nu vă va opri. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ