Laura Codruţa Kovesi: Traian Băsescu nu are calitatea de suspect sau de inculpat în niciun dosar DNA

| 08 apr, 14:28

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că fostul președinte Traian Băsescu nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar instrumentat de DNA.

"În acest moment nu are calitatea de suspect sau de inculpat", a spus Kovesi, răspunzând unei întrebări adresate în cadrul unei emisiuni de la Radio România Actualități, notează Agerpres.

Procurorul șef al DNA a refuzat să comenteze afirmațiile recente ale fostului președinte Băsescu referitoare la o "guantanamizare" a sistemului judiciar ca urmare a numeroaselor arestări preventive, dar a precizat că procurorii DNA respectă legea în toate cazurile.

Citeşte şi:  Reuters: Corupţia a costat statul român şi companiile private peste un miliard de euro în 2014


"Nu mă interesează ce zice domnul președinte Băsescu, nu comentez ce are dumnealui de spus. Pot doar să vă zic că în activitatea noastră respectăm în totalitate legea, respectăm drepturile fundamentale și garanțiile procesuale. (...) Nu știu ce se întâmplă la Guantanamo, nu am fost acolo, dar ceea ce este important este că toată activitatea procurorilor DNA este supusă controlului judecătoresc. Judecătorii verifică acest cadru al propunerilor de arestare pe care le facem sau cadrul rechizitoriilor pe care le trimitem la instanță", a declarat Kovesi.

Fostul președinte Traian Băsescu le recomandase celor care consideră că au fost arestați abuziv înainte de a fi condamnați să se adreseze CEDO, adăugând că arestările în vederea obținerii mărturisirii încalcă orice normă a drepturilor omului și a dreptului la demnitate.

Citeşte şi:  Laura Codruţa Kovesi îl PUNE LA PUNCT pe Traian Băsescu


"Arestările în vederea obținerii mărturisirii, după părerea mea, încalcă orice normă a drepturilor omului și dreptul la demnitate, care e garantat în UE. (...) Eu le recomand tuturor celor care consideră că au fost arestați abuziv înainte de a fi condamnați să se adreseze CEDO, o spun public, pentru că acest proces de guantanamizare care a început în luna octombrie — noiembrie anul trecut, acest proces de guantanamizare nu trebuie să continue, ne descalifică. Un om ținut în arest în mod abuziv fără probe concrete, ci doar pe o relaxare așa, până spune de fapt ce vrea să audă procurorul, este torturat", a afirmat Băsescu pe 6 aprilie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 20:23
stefan
oferta
Dacă credeţi cu adevărat că sunteţi sortiţi să aveţi succes în viaţă, atunci, indiferent de ce se întâmplă, veţi continua să vă croiţi drumul spre atingerea scopurilor stabilite. Nimic nu vă va opri. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ