EXPLOZIV. Raed Arafat, luat de procurori cu Ambulanţa!

| 08 apr, 18:01

Dupa ce „National” a dezvaluit modul in care aproximativ 1.300 de ambulante au fost achizitionate de la „Regele Salvarilor”, afaceristul clujean Dan Vasile Gorgan, noi amanunte incendiare ies la iveala in legatura cu acest dosar in care itele duc direct la prietenul de-o viata al patronului Deltamed SRL, nimeni altul decat „parintele SMURD”, Raed Arafat.

Iar daca pana acum actualul secretar de stat de la Ministerul de Interne s-a strecurat printre furcile caudine ale controalelor si anchetelor derulate cu privire la cererea doctorului Raed Arafat, pe cand se afla la conducerea Ministerului Sanatatii, ca statul sa-i plateasca mai multi bani, retroactiv, fostului sau coleg din studentie, de aceasta data lucrurile par sa se complice si mai mult. Iar ancheta se poate redeschide spectaculos, dupa ce s-a facut un mic studiu de piata, care a scos la iveala o anomalie care nu poate fi explicata nici prin regulile economiei, sfidand de-a dreptul cele mai elementare calcule matematice.

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, reprezentat in negocieri de catre doctorul Raed Arafat, a cumparat loturi de cateva sute de ambulante de la firma clujeana Deltamed SRL. Astfel ca numarul total de „Salvari” vandute statului de catre Dan Vasile Gorgan a ajuns undeva la 1.300 de bucati. Ceea ce inseamna, conform teoriilor economice si comerciale, ca ar trebui sa beneficieze de un discount semnificativ.

Numai ca, surpriza de proportii, anchetatorii au descoperit ca o unitate medicala privata a cumparat la liber, tot de la Deltamed, o ambulanta de acelasi tip si cu aceleasi dotari ca si cele vandute Minsiterului Sanatatii. Insa pretul cu care a achizitionat entitatea privata ambulanta a fost cu 15 la suta mai mic decat cel oferit de Ministerul Sanatatii. Deci, pretul pentru o singura masina luata de privati a fost esential mai mic decat cel pentru acelasi tip de ambulanta din lotul de peste o mie de bucati luate din bani publici.

Citeşte şi: Despre jurnaliștii care pun la suflet. Cazul Arafat și suporterii lui Băsescu din presă

Deci, pe scurt, Raed Arafat, pe cand era secratar de stat la Minsiterul Sanatatii s-a zbatut cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ca sa cumpere pe banda rulanta ambulante tip B4X2 si tip C de la Deltamed SRL. Tinand cont ca aceasta societate apartinea lui Dan Vasile Gorgan, cunoscut drept „prietenul de o viata” a lui Arafat, ai putea crede ca acesta din urma a sperat ca va obtine de la amicul sau o reducere semnificativa, mai ales ca era vorba de bani publici din bugetul si asa vlaguit al Sanatatii.

Dupa cum au descoperit acum cei care incearca sa scoata la iveala toate dedesubturile acestei afaceri, niste privati oarecare au reusit sa scoata tot de la Deltamed-ul lui Gorgan si exact pentru aceleasi tipuri de ambulante preturi cu 15 la suta mai ieftine. Deci, daca cumperi una este mai ieftin decat daca iei 1.300?

Citeşte continuarea pe enational.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 16:21
Csillag
salvare
”Majoritatea oamenilor care nu reuşesc să acumuleze suficienţi bani pentru a duce viaţa pe care şi-o doresc sunt cei care se lasă cel mai uşor influenţaţi de opiniile celor din jurul lor.” Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori care vor să câștige bani în timpul liber. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
09 apr, 17:49
rsss
Stimabile Csillag, prin ce e celebru Bob Proctor.
12 apr, 17:11
ergo
celebru
Bob Proctor e primul care a initiat un test proctologic.
09 apr, 13:39
dan
click aici
http://www.marketglory.com/strategygame/nel1989
09 apr, 00:15
Florin U.
Raed Arafat
Acum e la moda sa gasim un subiect,cu tunuri si tepe,pai domnilor Gica Hagi spunea odata ca la generatia de aur ar trebui sa le fie ridicate statui.Si lui Raed Arafat ce sai facem? Eu zic sa-i facem un MONUMENT AL SALVARII NEAMULUI pentru ca pentru asta si-a dedicat toata viata,si nici macar nu e neamul lui.Intamplator am vazut emisiunea la TVR parca,unde a demontat toate acuzatiile si a explicat cum a fost si cu achizitiile acestor ambulante .Si daca firma care le face a vandut masinile unor privati mai ieftin ,ce vina are Arafat ?Putea sa le dea si pe gratis.Domnilor ziaristi mi-e scarba de voi,macar acest om a dat banii pe ceva care exista si de care o Romanie intreaga se foloseste , putin imi pasa cat au costat,cand esti intre viata si moarte si astepti sa vina o ambulanta sa te salveze te mai intrebi ca e cu 15% mai scumpa decat la privati? Eu m-as intreba cine a dat miliarde de euro la Bechtel sa faca autostrazi care nu exista pe care sa vina acele ambulante cu 15% mai scumpe care exista.Acest lucru ma framanta pe mine (si pe o multime din jurul meu) domnilor ziaristi si domnilor procurori chiar bateti campii
09 apr, 05:56
Holmes
FlorinU - le
Pe acasa, in jurul tau, mai sunt multi ca tine?
Numai daca te gandesti ca un comerciant vinde altuia o unitate de produs cu 15% mai ieftin decat tie care cumperi 1300 unitati trebuie sa te faca sa te consideri prost.
Asta iti da si tie dreptate; comerciantul putea sa dea marfa si gratuit celui care cumpara o singura unitate, tu ai platit peste 200 in plus.
09 apr, 12:56
Jan
Terorismul
Ar trebui verificat cati bani din achizitiile statului, negociate de Arafat, au ajuns, prin intermediari si paradisuri fiscale , la organizatiile teroriste palestiniene.
09 apr, 13:41
dan
click aici
http://www.marketglory.com/strategygame/nel1989
09 apr, 17:54
rsss
Ce i s-a întâmplat celui care a dat bani la Bechtel.?????????
08 apr, 21:14
stefan
oferta
Va puteti depasi frica de esec, mergand cu incredere actionand ca si cum ar fi imposibil sa esuati. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract cu comision, Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul ''PROIECT'' la adresa de email: [email protected]
12 apr, 12:47
olteanu danut
MEDITATIE
Nu este in Rominia niciun om de talia lui Al.I Cuza? cine l-a cautat si l-a favorizat sa devina presedinte?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ