Kovesi: Dacă trebuie să arestăm o mie de persoane, o să le arestăm câtă vreme încalcă legea

| 08 apr, 19:37

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că procurorii își vor continua activitatea și dacă trebuie să fie arestate o mie de persoane, o vor face atâta timp cât acestea încalcă legea.

"O să vă spun astăzi (...) foarte clar că procurorii din DNA nu se vor opri, își vor continua activitatea și dacă trebuie să arestăm o mie de persoane, o să arestăm o mie de persoane câtă vreme acele persoane încalcă legea", a afirmat Kovesi la Radio România Actualități.

Ea a susținut că este mai mult o îngrijorare pe care și-o exprimă anumite persoane cercetate de DNA sau persoane care le sprijină pe cele anchetate, dar, cel puțin din punctul de vedere statistic, nu este o creștere spectaculoasă a numărului de inculpați arestați sau trimiși în judecată.

"Da, sunt ușoare creșteri față de anul trecut, dar acest lucru nu trebuie să ne facă să ajungem la o abordare de genul 'gata, am arestat prea mult, ar trebui să nu mai arestăm'. Nu, oamenii mai trebuie să fure în România, hai să-i lăsam să fure. Nu, nu veți auzi, cel puțin din partea mea și a niciunui procuror din DNA, indiferent că se dublează indicatorii statistici sau nu, nu veți auzi această abordare", a afirmat șefa DNA.

Pe de altă parte, Kovesi a spus că nu știe dacă România este "țara procurorilor sau nu", doar că atât timp cât vor fi persoane în funcții importante care continuă să ia mită sau să-și încalce atribuțiile de serviciu, procurorii DNA sunt obligați să le investigheze.

Citeşte şi: Kovesi, decisă să distrugă CLASA POLITICĂ: Avem dosare despre toate partidele

Referitor la afirmațiile la adresa DNA potrivit cărora ar lăsa țara fără oameni de afaceri, politicieni, primari, șefi de consilii județene, Kovesi a susținut că procurorii anticorupție sunt imuni.

"Suntem imuni la astfel de afirmații, dar pot să vă zic doar un singur lucru: în activitatea pe care noi o avem am avut foarte multe cazuri prin care am prevenit producerea unor prejudicii importante pentru bugetul de stat. (...) Văd de foarte multe ori în spațiul public că se plâng unele persoane că nu mai pot semna de frica DNA. Cred că, cel puțin din partea unui conducător de instituție, acest lucru poate fi și extrem de periculos, acest lucru arată că nu ai încredere în propriii angajați, nu ai încredere în sistemul de sub tine. Atunci când trebuie să semnezi, spre exemplu, un contract, nu doar conducătorul de instituție semnează acel contract, ci el trece pe la mai multe departamente. Și atunci, o susținere de genul 'mi-e frică să semnez că mă ia DNA' pare că nu ai încredere în oamenii cu care lucrezi, pare că nu toți oamenii din instituție sunt cinstiți, dimpotrivă, toți sunt necinstiți, și cred că un om cinstit nu trebuie să-și facă probleme atunci când semnează documente", a subliniat ea.

Kovesi a adăugat că a văzut și poziții potrivit cărora sunt speriați investitorii sau mediul privat de afaceri.

"Sunt foarte mulți oameni de afaceri care ne felicită pentru ceea ce facem, pentru că toți își doresc un mediu concurențial corect, transparent, toți vor să știe că atunci când participă la o licitație, câștigă contractul sau pierd un contract concurând în mod corect cu ceilalți", a declarat șefa DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 17:53
eugen serban(cheudeanu)
foarte bine
Foarte bine gandit doamna Kovesi,nici un inalt sau mic parlamentar sa nu mai detina IMUNITATE DE NICI UN FEL,nu pt. asta ajung in parlament sa-si faca ei legi sa poata fura mai bine,din potriva cei ce sunt platiti din bani publici si ma si fura,pedeapsa sa fie cu moartea,poporul dupa ce a muncit o viata intreaga nu sunt instare sa traiasca cu pensiile care le au,daca nu ar fi ajuns copii lor prin strainatate nu stiu cum traiau multi dintr-e ei,LA PUSCARIE CU EI SI CONFISCAREA A TUTUROR AVERILOR PANA LA CEL DE AL 3 lea daca la amestecat in mizeria lor,nu mai dati voie sa-si angajeze domni parlamentari familia in politica,administratie,nu sa ales tata,mama sa beneficieze fi familia si neamurile sa fie angajate in administratie,presa sa nu mai fie angajata in administratie,cei di politica sa nu mai poata tine presa sub control de nici un fel nici ca si angajator nici ca si administrator local,central

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ