Călin Popescu Tăriceanu o ATACĂ dur pe Laura Codruța Kovesi

| 08 apr, 22:22

Laura Codruța Kovesi vrea ca parlamentarii să nu mai beneficieze de imunitate în fața procurorilor! Dorința șefei DNA s-a izbit de contra violentă a lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

”Șefa DNA nu trebuie să ne dea nouă ordine! Kovesi nu dă indicații Parlamentului. Acțiunile DNA le dau unora impresia unor vendete, unor răfuieli între clanuri.

Doamna Kovesi face o confuzie. Refuzul de a accepta arestarea nu înseamnă blocarea justiției. Dacă procurorii au probe suficiente, ce îi impiedică să trimită dosarul în instanță? Care e piedica? Arestarea pe bandă rulantă începe să semene cu o modalitate de a pune presiune psihologică pe cei care sunt închiși pentru a obține alte declarații decât probele pe care le au procurorii la dosar. Asta e practica ce se extinde. Procedura curentă trebuie să fie aceea a anchetei, arestarea e o măsură excepțională, nu știu câtă lume înțelege că după 90 noi vorbim despre libertăți. Există o libertate absolută, dreptul la a fi în libertate, dar și dreptul la exprimare, dreptul de a călători, de a protesta, noi avem obligația de a apăra astfel de drepturi. Avem o viziune total diferită asupra acestei chestiuni și nu e viziunea mea în fața doamnei Kovesi sau invers. Abordarea nu e una individuală a mea, ci una democratică și europeană care pune pe primul plan libertățile cetățeanului.

Parlamentarii nu au imunitate decât pentru declarații politice. Că nu-i convine doamnei Kovesi, acum (..) știți, așa cum noi respectăm deciziile altor instituții, așa trebuie să respecte și justiția.”, a spus Tăriceanu la B1 TV.

Citeşte şi: LAURA CODRUŢA KOVESI, despre dosarul Udrea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ