Cadou INEDIT pentru Călin Popescu Tăriceanu înainte de Paşte

| 08 apr, 19:00

Călin Popescu Tăriceanu s-a ales cu o plângere penală înainte de Paște! Cei care au depus-o sunt politicienii de la Partidul Mișcarea Populară. Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de abuz în serviciu în cazul votului privind ridicarea imunității sentorului Dan Șova.

Acesta este conţinutul plângerii penale depusă de politicienii PMP:

”Dincolo de faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a respectat art. 76 (2) din Constituție, („legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenti din fiecare Camera.”), privind cvorumul necesar în cazul Hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunității senatorilor, Călin Popescu Tăriceanu nu a cerut conducerii Senatului să publice în Monitorul Oficial Hotărârea Senatului prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Șova.

Decizia de astăzi, 8 aprilie, a Curții Constituționale, spune: „2. Senatul are obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie 2014 prin care atestă rezultatul votului cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, de a comunica hotărârea autorităţilor publice competente şi de a o publica în Monitorul Oficial al României. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Senatului României.

Citeşte şi: PNL anticipează sfârșitul lui Șova: PSD și Tăriceanu nu fac decât să îi prelungească agonia

Această parte a deciziei dă dreptate plângerii penale depuse de către domnul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, și îl plasează pe Călin Popescu Tăriceanu în situația de incompatibilitate cu funcția pe care o ocupă.

România nu-și poate permite un președinte de Senat care încalcă Constituția, lucru constatat de Curtea Constituțională a României.

Singura ieșire, cât de cât onorabilă din această situație, o reprezintă demisia imediată a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.”, anunță PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ