Vacanţa de Paşti a parlamentarilor, întreruptă din cauza lui Dan Şova

| 03 apr, 20:11

Parlamentarii îşi întrerup vacanţa de Paşte pentru a modifica articolul 24 din legea 96/2006 privind statutul senatorilor şi al deputaţilor, acesta fiind articolul care l-a scăpat pe senatorul Dan Şova de arestul preventiv după ce colegii săi au respins cererea procurorilor DNA, deşi majoritatea prezentă votase cu 79 la 67 , pentru ridicarea imunităţii lui Şova.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent marţi, de la ora 12.30, pentru modificarea programului de lucru. Astfel, în ciuda faptului că senatorii şi-au luat vacanţă de Paşte în perioada 6-14 aprilie, aceştia vor fi nevoiţi să se întoarcă la muncă. 

Tăriceanu vrea să grăbească modifiarea alineatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotărârile privind aprobarea cererilor de reţinere şi arestare a parlamentarilor să se adopte cu votul secret al majorităţii prezente, şi nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevăzut la acest moment. 

Parlamentarii au mai avut o tentativă de a schimba acest articol, pe 1 aprilie, însă dezbaterea a fost amânată.

 

Citeşte şi: Lovitură după lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ