PNL anticipează sfârșitul lui Șova: PSD și Tăriceanu nu fac decât să îi prelungească agonia

| 08 apr, 17:18

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a comentat decizia Curții Constituționale în cazul hotărârii din Senat privind solicitarea DNA pe numele lui Dan Șova, afirmând că rezistența președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și a liderului PSD Victor Ponta nu fac decât să „prelungească agonia lui Șova”.

Potrivit lui Raețchi, prin determinarea PSD de a nu respecta justiția și de a îl salva pe senatorul social-demcorat Dan Șova, Victor Ponta „se acuză singur și se implică în dosarul Rovinari-Turceni”.

„Decizia CCR de astazi delegitimeaza tentativa lui Tariceanu si Ponta de a-l salva pe Dan Sova de un dosar delicat pentru PSD si pentru premier. Cei doi trebuie sa inteleaga ca rezistenta lor in fata solicitarilor Justitiei nu face decat sa prelungeasca inutil agonia lui Sova, cu riscuri grave de imagine pentru Parlamentul Romaniei si pentru Romania in ansamblu. In mod normal, daca ar dovedi responsabilitate politica si institutionala, presedintele Senatului ar trebui sa demisioneze pentru criza constitutionala generata de dragul unui parlamentar cercetat pentru probleme penale - si nu, in niciun caz, pentru vreo declaratie politica. Prin rigiditatea cu care refuza sa aplice chiar decizia PSD de a sustine neconditionat solicitarile Justitiei, Ponta se acuza singur si se implica inutil in dosarul Turceni. Parcursul constitutional firesc va dovedi ca Dan Sova nu poate fi salvat prin artificii procedurale si de culise, pentru ca nu este un cetatean cu drepturi speciale, plasat deasupra Constitutiei”, se arată în comunicatul semnat de Ovidiu Raețchi.

CCR a admis, miercuri, sesizarea CSM privind decizia din Senat în cazul lui Șova, obligând Camera să redacteze și să publice în Monitorul Oficial decizia. 

Parlamentarii au modificat, ulterior, legea și au decis ca voturile în cazul cererilor din partea justiției să fie luate cu majoritate de 50+1 din numărul parlamentarilor prezenți, și nu din numărul total al parlamentarilor.

Totuși, legea a fost modificată după ce senatorul Dan Șova a fost salvat, astfel încât votul a fost unul negativ privind solicitarea DNA de reținere și arestare preventivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ