Alina Gorghiu, ATAC FĂRĂ PRECEDENT la Tăriceanu: „Are obligaţia să...”

| 08 apr, 16:49

Călin Popescu-Tăriceanu are obligaţia să plece de la conducerea Senatului, şi, totodată, trebuie să se conformeze deciziei CCR în cazul Şova, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, şi "demisia lui Victor Ponta" este una necesară, alături de cea a lui Tăriceanu, potrivit Agerpres.

"Ca urmare a deciziei CCR, PNL consideră că Senatul este obligat să transmită hotărârea prin care să se constate că s-a aprobat solicitarea venită din partea Justiţiei pe tema solicitată de justiţie. Şi cerem ca astăzi, Senatul, prin preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu, să trimită către Monitorul Oficial hotărârea de aprobare a cererii DNA în cazul Şova. Evident că ne dorim ca această hotărâre să fie publicată de urgenţă în Monitorul Oficial, pentru a pune punct unui conflict între instituţiile statului - puterea legislativă şi puterea judecătorească. Şi îi cerem liderului PSD, Victor Ponta, prietenul dlui Şova (...), să rupă cârdăşia cu Călin Popescu-Tăriceanu atunci când vine vorba de lupta împotriva Justiţiei. Cred că preşedintele Senatului are obligaţia de astăzi să plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis împotriva Constituţiei şi pentru sfidarea tuturor legilor şi jurisprudenţei CCR în materia analizată în cazul Şova", a afirmat Alina Gorghiu la sediul central al PNL.

Citeste si: Guvernul a lansat un program de garanții pentru tineri

Ea şi-a exprimat îndoiala că "atât executantul, cât şi autorul moral al acestei escrocherii comise în Senat în 25 martie - Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu - să se conformeze acestei decizii de miercuri a CCR".

"Avertizez că societatea civilă, oamenii decenţi, nu mai au răbdare cu derapajele celor două personaje. Pe cei doi îi leagă un dispreţ profund la adresa legii", a susţinut Gorghiu.

Ea a menţionat că există posibilitatea ca PNL să conteste din nou la CCR o decizie a Senatului contrară deciziei Curţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ