LAURA CODRUŢA KOVESI, despre dosarul Udrea

| 08 apr, 21:29

Procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi a respins categoric acuzatiile privind aparenta 'liniste' a DNA-ului in perioada regimului Basescu. Ea sustine ca activitatea DNA nu s-a intensificat atat de mult pe cat pare, si aminteste ca inclusiv dosarul Microsoft a pornit in perioada in care Traian Basescu era inca la Cotroceni.

Kovesi a precizat totodata ca printr-o decizie a sa s-a reluat ancheta in dosarul Gala Bute.

"Când am preluat această funcție, dosarul Elenei Udrea era de 2 ani de zile la DNA. S-a dat o soluție inițială pe care eu am infirmat-o. Nu eu fac anchete. Rostul meu e să stabilesc priorități, să se lucreze ritmic și să asigur ce trebuie pentru buna funcționare a DNA și a procurorilor", a spus Kovesi.

Ea a subliniat ca nu s-a mai vazut si nu a mai comunicat cu Traian Basescu de la sfarsitul mandatului acestuia si ca a vut o relatie pur institutionala cu el.

"La finalul mandatului dumnealui, la receptia de 1 decembrie (n.r. am vorbit ultima data). Am avut o relatie institutionala.

Eu nu sunt emotionala in aceasta functie, trebuie sa fim rationali. Nu sunt in aceasta functie pentru a lega prietenii.

Am fost propusa in functie de Monica Macovei si numita de Traian Basescu. Apoi la DNA am fost prousa de Victor Ponta si numita de Traian Basescu pentru ceea ce facusem la Parchetul General, am reformat institutia. Nu cred ca mi-a facut nimeni un favor", a spus Kovesi la Digi24.

Citeşte şi: Kovesi, decisă să distrugă CLASA POLITICĂ: Avem dosare despre toate partidele

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 10:55
dracon
Codruta
Dar despre dosarul Coldea ,cand va discuta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ